AB Portrait

Какво е Студио Комплект?
Ние сме нов вид творческа агенция за създаване на съдържание чрез силата на дизайна. Правим това като културни продуценти или наети по задание в събития, проекти, консултация и текст. Вярваме, че творчеството и културата са католизатор на смислените и с устойчив отзвук идеи. Вярваме, че увличането на хората в общ наратив се осъществява чрез вълнуващи истории и запомнящи се преживявания.

С кого работи Студио Комплект?
Студио Комплект е основано през 2015 г. От лансирането му досега сме имали възможността и честта да си сътрудничим и да консултираме прогресивни компании, комуникационни агенции, културни институции и общини, сред които:

_ABSOLUT, AUDI, Baumit, B2N, Canon, Finlandia, HARMONICA, IKEA, MINI, Kamenitza, Serdika Centre, Societe Generale Expressbank, Капитал, СКЛАДА|N8.
_Община Габрово, Община София, One Foundation for Culture and Arts.
_Havas Bulgaria, Next-DC, Noble Graphics, Ogilvy, Paragraph42, Saatchi&Saatchi.

Свържете се с нас, ако искате да добавите своята организация към нашия увеличаващ се списък със сътрудничества.

Кой стои зад Студио Комплект?
Оснoвателки сме ние, Адриана Андреева и Бояна Гяурова. Срещнахме се през 2008 г., докато и двете работихме в Списание Едно. Имаме дългогодишна квалификация като журналисти и селектори в ресорите дизайн, архитектура и съвременно изкуство, били сме част от кураторския и ръководния екип на One Architecture Week и One Design Week. Бояна Гяурова е била главен редактор на книгата Българската нова вълна (2012г.), а Адриана Андреева е работила по изграждането на култураната стратегия на Община Габрово в ресора дизайн (2013г.) и по лансирането на София Тех Парк (2013).

През годините наши кураторски проекти са селектирани и взимат участие в Milano Design Week/iSaloni/Ventura Lambrate, Prague Designblok, One Design Week, Vienna Design Week, Helsinki World Design Capital, Skopje Design Week, Tirana Design Weeks и Budapest Design Week.

Естествено продължение на този многогодишен опит като продуценти и селектори в сферата на дизайна и съвременната визуална култура е серията инициативи за дизайн Мелба, която представя работата на български дизайнери и ги среща с разнообразни теми и публики във форматите архив, на живо и международен фестивал.

Ние стоим и зад опита за нов прочит на българския сувенир TAKE AWAY SOUVENIR (София, 2016 и Пловдив, 2019) и сме съоснователи на Генератор – център за дизайн и иновации.
___
Уеб сайтът е създаден и поддържан от Младен Нейчев/Artelie. Портретната снимка е на Радина Ганчева / White Place Studio.


© Studio Komplekt 2018. All Rights Reserved.