СТУДИО КОМПЛЕКТ

Студио Комплект e колектив за консултантска и кураторска дейност в сферата на творческите индустрии. Комплект подпомага развитието на българската визуална култура и се стреми да засили сътрудничеството между креативния сектор, бизнеса, културните институции и публиката.

Работата на студиото е да разказва, продуцира и показва съвременните тенденции в дизайна, архитектурата и изкуството чрез публикации, изложби и авторско съдържание, онлайн и на живо. Експертизата му включва изработването на концепция, подбор на артисти, надзор при реализирането на проект и неговото представяне.

Студио Комплект продуцира и осъществява самостоятелно инициирани проекти в областта на дизайна и визуалната култура. Също така предлага цялостна консултация при поръчани такива от търговски или културни организации, като покрива всяка една стъпка от процеса: от куриране, през организация до ПР.

Студио Комплект са Адриана Андреева и Бояна Гяурова. Те имат дългогодишна квалификация като журналисти в ресорите дизайн, архитектура и съвременно изкуство (списание 1 и Капитал light). От 2008 г. са част от кураторския и организационен екипи на One Architecture Week и One Design Week, международни фестивали за архитектура и градска среда и дизайн и визуална културата. От 2011 г. до 2015 г. те отговарят за програмата и управлението на One Design Week. В началото на 2015 г., след седем години съвместна работа, Адриана и Бояна решават да стартират свой творчески колектив за културен мениджмънт. Техните кураторски проекти са показвани на Milano Design Week/iSaloni, One Design Week, Vienna Design Week, Helsinki World Design Capital, Skopje Design Week, Tirana Design Weeks и Budapest Design Week.

Студио Комплект е отворено за нови сътрудничества и търси талантливи представители на творческите индустрии, които да лансира и покаже през работата си в своите различни дейности.

Фотография: Михаил Новаков

about
© Studio Komplekt 2015. All Rights Reserved.